Història

Història

Cal Teixidor és una masia catalana de mitjans de segle XVIII, pel voltant de 1751, desde llavors pertany a la nostra família, que sempre ha contat amb vinyes pròpies, unes cinc hectàrees que han anat passant de pares a fills fins als nostres dies. Les varietats que s'hi han conreat són les pròpies de la zona, xarel.lo i xarel.lo vermell, macabeu i subirat parent. Hi ha 11 parcel.les diferents de totes les dècades, desde els anys 50, fins a l'actualitat (50, 60. 70, 80, 90, 00, 10)

A casa sempre hi hagut alguna bota de vi dolç i vi ranci que va començar a fer l'avi, va seguir el pare i ara seguim nosaltres. I vi de pagès fins al 1986 que es va deixar de fer per vendre el raïm a tercers. Va ser l'any 2015 quan fruit d'una reflexió personal i d'un canvi d'orientació professional em proposo fer vi de nou i per primera vegada un vi embotellat.

Sempre havia pensat que al fer vins, buscaria que fossin sincers. Com diu un gran cambrer de vins, que tinguem el paisatge a la copa cada vegada que obrim una ampolla. Vins que reflexin el territori del que procedeixen, honestos, sense artificis, i de gran qualitat, que dignifiquin tant el terrer com el treball que s'ha fet a la vinya.

Estem treballant per tal d'anar creant un perfil de vins naturals sota la marca Cal Tusac . El primer vi natural va ser el Xarel·lo del 2015, Els anys següents vam seguir vinificant i fent proves fins el 2016 quan ens vam atrevir amb un cupatge de xarel·lo i macabeu el segon vi de Cal Tusac.

I un treball més específic de la Subirat Parent sota la marca de Masia Cal Salines. Aquesta varietat autòctona del Penedes, varietat oblidada que hem volgut recuperar, amb la sort de tenir-ne a les nostres vinyes, la vàrem començar a treballar fent les primeres proves el 2013, 2014 i 2015. I fer-ho des d'una doble vessant en vi tranquil i en escumós desde l'anyada 2016.

Els propers mesos aniran sorgint algunes novetats que ens aniran ampliant la gama de productes d'acord a les nostres inquietuts i la necessitat que tenim d'anar experimentant per anar millorant d'anyada en anyada.

Història
Història
Història
Coneix els nostres vins i caves
X